Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

ADSL vergelijken

Veel sites om adsl te vergelijken, veel dezelfde databases

Er zijn veel sites om adsl te vergelijken, maar veel daarvan gebruiken telkens dezelfde database.

Bij sites die adsl vergelijken is het van belang dat deze voldoende aanbieders in zijn bestand heeft en een gemakkelijke zoek- en sorteerfunctie heeft. De site moet informatie bieden over extra aanbiedingen bij het sluiten van een abonnement. De site moet enigszins overzichtelijk zijn en natuurlijk technisch goed werken.

Let op de extra cadeaus als u adsl afsluit

Veel providers bieden een extra cadeau bij het afsluiten van een adsl-abonnement (bijvoorbeeld een laptop, een mp3-speler, een camera, een fotoprinter of een spelletjescomputer). Ook zijn er bepaalde sites die extraatjes bieden. Dat kan relevant zijn voor uw keuze. Niet alle sites maken deze aanbiedingen duidelijk inzichtelijk.

Eerste oriŽntatie bij het vergelijken van adsl

De volgende sites zijn handig bij een eerste oriŽntatie bij het vergelijken van adsl:

Shop ADSL heeft een adviestool waarmee aan de hand van vragen u een op maat gesneden advies krijgt over een pakket dat bij uw wensen past.

Adslzoeker.nl geeft 'klantprofielen' op basis waarvan u een provider kunt kiezen die bij u past. De site geeft ook een mening over de provider en aandachtspunten waar u bij die provider op moet letten.

Beoordeling van de sites om adsl te vergelijken

Adslwinkel.nl wordt ook gebruikt door Adsl.nl, Adslexpress.nl, Adslprijzen.nl, Adslvergelijker.nl, Breedbandshop.nl, Breedbandwinkel.nl, Elcheapo.nl, Kieskeurig.nl, Nieuw.nl, Prijsvergelijk.nl, Vergelijk.nl en 1-2-3-mobiel.nl. Na een postcodecheck vertoont de site aanbiedingen van Alice, Concepts ICT, Het Net, KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC en XS4all. U kunt sorteren op onder meer prijs per maand, snelheid en provider (maar de sorteerfunctie is niet heel duidelijk weergegeven). De site geeft een duidelijk overzicht van de aanbiedingen die bij het afsluiten van een adsl-abonnement gelden.

Internetten.nl vergelijkt adsl van Alice, Compuserve, Concepts ICT, Het Net, InterNLnet, KPN, Online, Scarlet, Solcon, Studentenadsl, Tele2, Telfort, TweakDSL, UPC, Vodafone en XS4ALL. U kunt goed sorteren, op onder meer provider, snelheid, prijs per maand, prijs per jaar. De site geeft het meest complete overzicht van aanbieders. Minpunt is dat de site geen of te weinig informatie geeft over de extra aanbiedingen van providers bij het afsluiten van een abonnement.

Adslcompany.nl vergelijkt adsl van Alice, Compuserve, Het Net, KPN, Telfort, Tele2, Online, Vodafone, UPC en XS4ALL. U kunt niet sorteren op laagste prijs of op snelheid.

Bazoeka-partner.com wordt ook gebruikt door Telecomsite.nl. Naast adsl kunt u hier ook internet & telefonie, digitale tv, mobiel internet en alles-in-ťťn vergelijken. De site vergelijkt aanbiedingen van Alice, Compuserve, Het Net, KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC en XS4all. De site heeft minder soorten abonnementen in zijn bestand dan Adsl-winkel. Verder werkt de sorteerfunctie niet helemaal goed: als u op laagste prijs sorteert (van laag naar hoog) komt de laagste prijs helemaal onderaan te staan.

Voordeelbundel.nl vergelijkt aanbiedingen van Alice, Het Net, KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC, Vodafone en XS4ALL en Ziggo. U kunt sorteren op onder meer prijs en snelheid.

Shopadsl.nl vergelijkt adsl van Alice, Compuserve, Het Net, KPN, Online, Tele2, Telfort en XS4ALL. De site biedt ook reviews en andere informatie over de providers.

Telefonievergelijker.nl vergelijkt adsl van Alice, CompuServe, Het Net, KPN, Online, Tele2, Telfort en XS4ALL. U kunt sorteren op onder meer provider, prijs en up- of downloadsnelheid.

T for telecom.nl vergelijkt adsl-aanbiedingen van Alice, Het Net, KPN, Online en Tele2. Door gebruik van meerdere schuifbalken worden de resultaten niet heel overzichtelijk gepresenteerd.

Allebundels.nl geeft direct een overzicht zonder postcodecheck. De site geeft een overzicht van de aanbiedingen van Alice, Het Net, KPN, Online, Tele2, XS4All en UPC. De site ziet er mooi uit en u kunt gemakkelijk sorteren. Als u adsl wilt bestellen, kunt u dat rechtstreeks bij de provider doen. De site geeft geen informatie over aanbiedingen van providers.

Providerwissel.nl geeft direct een overzicht zonder postcodecheck en verwijst direct door naar de website van de provider. De site vermeldt de adsl-aanbiedingen van Alice, Het Net, KPN, Online, Telfort, Tele2, UPC, XS4All en Ziggo. De site geeft geen informatie over aanbiedingen van providers.

Internetvergelijken.com is een mooie en gebruiksvriendelijke site. Helaas vergelijkt de site slechts de aanbiedingen van KPN, Telfort en XS4ALL; dus slechts een beperkt assortiment. 

Overige sites om adsl te vergelijken

Op Vergelijkadslprijzen.nl kunt u internetproviders vergelijken.

Nog niet beoordeeld: Beste-internet-provider.nl, vergelijkinternet.nl.