Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Huizensites

Grote hoeveelheid huizensites op het internet

Het internet kent een grote hoeveelheid huizensites. In Nederland zijn er al meer dan honderd huizensites. (Zie voor een overzicht hiervan: Huizensites.nl). Er is een felle concurrentie tussen huizensites; men treft elkaar regelmatig in de rechtbank met bijvoorbeeld conflicten over het 'deeplinken' naar huizenaanbod op andere sites.

Overigens hebben ook Elsevier en de Vereniging Eigen Huis onderzoek gedaan naar huizensites:

Ook zij beoordelen Funda als beste huizensite.

Snakewool beveelt aan:

Beoordeling van de huizensites

Funda.nl is de site van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Koninklijke Wegener. Het is verreweg de meestbezochte huizensite in Nederland. De site heeft circa 160.000 koopwoningen en 60.000 huurwoningen in zijn bestand. Ook biedt de site informatie over nieuwbouwprojecten. Funda geeft ook een korte weergave van het aanbod van makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. De site kent uitgebreide zoek- en sorteermogelijkheden. De site is informatief en gebruiksvriendelijk. Funda kent ook een faciliteit met buurtfoto's. U kunt dan van achter uw computer zien hoe de buurt er uit ziet.

Jaap.nl heeft circa 160.000 woningen in zijn bestand. De zoekmogelijkheden zijn niet uitgebreid en er zijn geen sorteermogelijkheden (om de zoekresultaten bijvoorbeeld te sorteren op prijs of woonoppervlak). Wel handig is dat bij het aanklikken van een huis direct alle informatie op één pagina wordt getoond, inclusief foto's en een kaart met de locatie van het huis. Dat werkt overzichtelijker dan het tabbladensysteem van Funda en Zuka. Ook kunt u snel doorklikken naar het volgende zoekresultaat. Via de site kunt u zich ook aanmelden voor een dagelijkse e-mail met het nieuwste huizenaanbod.

Huizenzoeker.nl verzamelt het aanbod van koop- en huurhuizen van sites als Funda, Huislijn, Dimo, VBO, Era.nl, RE/MAX Nederland, Garantiemakelaars, Makelaarsland en LMV. De site werkt snel en kent goede zoek- en selectiemogelijkheden.

Zuka.nl heeft circa 170.000 koopwoningen in zijn bestand. Zuka heeft ook een huuraanbod. De site heeft minder uitgebreide selectiemogelijkheden dan Funda en u kunt niet het nieuwe aanbod selecteren. U kunt de resultaten wel sorteren op prijs. De site is niet heel overzichtelijk omdat er nogal wat zoekresultaten worden vermeld die niet zijn gezocht. Ook is de sitenavigatie niet altijd even overzichtelijk; u moet regelmatig terugklikken.

Zoekallehuizen.nl is eigendom van de Rabobank. De site presenteert het woningaanbod van zowel NVM makelaars, LMV makelaars, VBO makelaars en makelaars, die niet zijn aangesloten bij een makelaarsorganisatie. Bovendien laat zoekallehuizen.nl de websites zien, waarop particulieren hun aanbod presenteren. Het grootste verschil is dat Zoekallehuizen alleen een foto en een korte beschrijving toont en voor meer informatie doorverwijst naar de site van de makelaar. De site kent een handig zoeksysteem: met de schuifbalken aan de zijkant is het aanbod gemakkelijk te filteren op bepaalde kenmerken.

Op Marktplaats.nl treft u zowel circa 35.000 koopwoningen en 8.000 huurwoningen aan. Het gaat hier om advertenties van particuliere verkopers, maar ook om woningen die worden aangeboden door VBO- en LVM-makelaars. De site kent beperkte selectiemogelijkheden. Wel handig is dat de datum van plaatsing van de advertentie bij de huizen wordt vermeld; u kunt dus vrij gemakkelijk het nieuwe aanbod in een stad checken.

Moviq.nl is eigendom van de Rabobank. De site biedt de mogelijkheid om 'te flirten' met je huis: je huis op de site zetten terwijl je eigenlijk niet van plan bent het te verkopen; om te kijken hoe het in de markt ligt. De site kent geavanceerde en uitgebreide zoek- en sorteermogelijkheden, maar je hebt eerst een aantal 'cursusjes' nodig om deze te doorgronden. Helaas is eenvoudig zoeken naar huizen in een bepaald postcodegebied niet meer mogelijk. Al met al is het zoeksysteem met cirkeltjes op de kaart erg ongebruiksvriendelijk. Een extra die de site wel kent is een tabblad 'buurtinfo'.

Huislijn.nl is een onafhankelijke huizensite waar alleen makelaars hun huizen op kunnen plaatsen. De site heeft circa 100.000 woningen in zijn bestand. De site heeft geen uitgebreide zoekfunctie. De site kent geen uitgebreide zoekmogelijkheden en is niet heel erg overzichtelijk. Ook is de site niet erg snel. U kunt wel zoeken op nieuw aanbod. Wel informatief is dat de site bij een huis ook verwijst naar de prijs van een aantal andere koophuizen die er in de omgeving staan.

Dimo.nl biedt circa 150.000 huizen aan, waarvan er volgens de site circa 25.000 exclusief op Dimo te zien zijn. Op de site staan koopwoningen, huurwoningen, nieuwbouwwoningen, recreatiewoningen en woningen in het buitenland. De site bevat woningen van NVM, LMV, VBO, niet aangesloten makelaars en particulieren. De site kent beperkte zoekmogelijkheden; zo kunt u niet selecteren op nieuw aanbod.

Brixter.nl (voorheen Woonkrant.nl) is onderdeel van de Telegraaf Media Groep. De site heeft circa 45.000 koopwoningen en 4.000 huurwoningen in zijn bestand. Daarnaast treft u ook nieuwbouwwoningen, recreatiewoningen en woningen in het buitenland op de site aan. Brixter biedt een 'Woningwaarde Indicatie'; een 'nauwkeurige inschatting van de marktwaarde van een koopwoning'. U kunt hiermee van bijna alle koopwoningen in Nederland de marktwaarde bekijken, ook van huizen die niet te koop staan. Het kaartzoeksysteem van de site is niet heel erg overzichtelijk en werkt bovendien niet in alle browsers even goed.

Vbo makelaar is de huizensite van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed.De site heeft circa 110.000 koopwoningen in zijn bestand, circa 6.000 huurwoningen en circa 1.800 recreatiewoningen. De site kent goede zoek- en sorteermogelijkheden. De beschrijvingen laten echter nogal te wensen over. Ze bevatten vaak halve informatie en niet of nauwelijks foto's.

Overige huizenzoekmachines

Miljoenhuizen.nl is een zoekmachine voor huizensites met het aanbod van Funda en Huislijn. Het is duidelijk een zoekmachine, want de informatie wordt soms nogal rommelig gepresenteerd. De site biedt als extra faciliteit dat bezoekers recensies kunnen geven aan huizen. De site biedt weinig meerwaarde ten opzichte van de site van Funda zelf.

Huizenvinder.nl is ook een zoekmachine voor huizen. De site geeft voornamelijk het aanbod van Funda weer en biedt daarmee geen meerwaarde ten opzichte van Funda zelf.

Eenhuiszoeken.nl claimt resultaten te tonen van NVM, LMV, VBO, Remax en particulieren. Het is een site met weinig zoek- en sorteermogelijkheden. Ook worden de resultaten niet erg informatief gepresenteerd.

Huizensites voor nieuwbouwwoningen

Een aantal huizensites is gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen.

Niki.nl is een site van projectontwikkelaars. De site richt zich met name op nieuwbouwwoningen.

Nieuwbouwwoningen.nl heeft een bestand van circa 100.000 nieuwbouwwoningen in Nederland. Er zijn ook toekomstige projecten op de site te vinden. De site is onvoldoende informatief over de details van het nieuwbouwproject.

Qasa.nl biedt informatie over nieuwbouwwoningen. De site is niet erg overzichtelijk.

Overige huizensites

Huizenvinder.nl

De beste huizensites

ASIG
1 Funda.nl+++++++++
2 Jaap.nl+ -++ +-
3 Huizenzoeker.nl+++++-+
4 Zuka.nl +--+-
5 Zoekallehuizen.nl+-+-+-
6 Marktplaats.nl +--+ +-
7 Moviq.nl+--+---
8 Huislijn.nl -+-+--
9 Dimo.nl +-+-+ +--
10 Brixter.nl ++-----+-
11 Vbo makelaar +-++---

A = Actuele gegevens, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site