Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Spaarrente vergelijken

Het loont om spaarrente te vergelijken

De spaarrente van verschillende spaarrekeningen en banken lopen nogal uiteen. Het loont voor de consument om goed op de rentepercentages te letten. In 2007 werd bijvoorbeeld duidelijk dat de Postbank jarenlang de rentepercentages van Plusrekeningen en Kapitaalrekening had verlaagd. (Bron: Suffe spaarder spekt Postbank, Volkskrant 15 oktober 2007)

Om spaartarieven te vergelijken, kunt u op het internet bij zeer veel verschillende vergelijkingsites terecht.

Om goed te kunnen vergelijken is het uiteraard belangrijk dat de vergelijkingssite inzicht geeft in de actuele rentepercentages van zoveel mogelijk soorten spaarrekeningen. Maar daarnaast is het ook van belang om een goed overzicht te verkrijgen over de voorwaarden van de verschillende soorten spaarrekeningen.

De sites om spaarrentetarieven te vergelijken verschillen in kwaliteit.

De vergelijkingssites voor spaarrente verschillen in kwaliteit. Zo kunt u kunt niet op alle sites voor het vergelijken van spaarrente gelijk doorklikken naar banken.

SpaarInformatie.nl is een overzichtelijke site, die geheel is gewijd aan informatie over spaarrekeningen en bijbehorende rentepercentages. De site vergelijkt de gegevens van vrijwel alle spaarrekeningen en spaardeposito's in Nederland. U treft onder meer een staatje aan van de hoogste actuele spaarrentetarieven, waarbij ook de eventuele voorwaarden van de spaarrekening worden vermeld. Er staat ook bij aangegeven sinds welke datum het rentepercentage geldt. De site biedt veel informatie over de de spaarrekeningen en de bijbehorende spaarbanken. Een sterk punt van de site is de forumfunctionaliteit, waar gebruikers per bank en spaarvorm ervaringen uitwisselen.

RentePlaza geeft verschillende actuele overzichten van spaarrekeningen (zonder voorwaarden, met voorwaarden, depositosparen, kinderspaarrekeningen en duurzaam sparen). Op de site worden ook nieuwsberichten weergegeven. Omdat er veel informatie op de site staat, is deze niet altijd even overzichtelijk. Ook kunt u niet altijd gemakkelijk doorklikken naar de website van de aanbieder.

Ook op Rekeninginfo.nl kunt u spaarrente vergelijken. De site biedt een overzicht van spaarekeningen, verdeeld naar met voorwaarden en zonder voorwaarden. Daarnaast vergelijkt de site ook deposito's, waarbij u kunt selecteren op looptijd. De site is helaas niet altijd actueel. Op 9 oktober 2008 stond de spaarrekening van Icesave nog in de tabel vermeld...

Bij Beter Sparen en Dividendpagina.nl treft u een tabel aan met de 12 hoogste spaarrentetarieven zonder voorwaarden, en de 12 hoogste spaarrentes mét voorwaarden, waarbij ook de eventuele voorwaarden van de spaarrekening worden vermeld. U kunt direct doorklikken naar de website van de desbetreffende banken. De site heeft actuele gegevens, maar is niet volledig.

Fx.nl en Benzeker.nl maken gebruik van dezelfde database. U kunt onder meer selecteren op inleg, soort spaarrekening, voorwaarden en bank. Vervolgens verschijnt een overzicht van de diverse spaarrekeningen en rentehoogtes en een korte beschrijving van de spaarvoorwaarden. Bij deze site kunt u niet in alle gevallen doorklikken naar de sites van de banken.

E-rente biedt een actueel overzicht van de hoogste spaarrentes. De site is echter minder gebruiksvriendelijk; u kunt niet bij alle vermelde spaarrekeningen doorklikken naar de website van de bank. Ook is deze site niet helemaal volledig.

Bij Independer.nl krijgt u eerst een aantal verplichte vragen te beantwoorden (de zgn. sparen module) alvorens een overzicht wordt gegeven van spaarrekeningen die aan uw selectie voldoen. Deze worden op verschillende pagina's gepresenteerd, waarbij u steeds moet doorklikken. Dat is niet erg overzichtelijk. Bovendien kunt u niet naar alle aanbieders doorklikken. Dat is niet gebruiksvriendelijk. Hoewel u door middel van de verplichte vragen een op u toegesneden advies krijgt, is het nadeel van deze module dat u niet gemakkelijk kunt zien welke andere keuzes ook acceptabel waren geweest.

Op Belegger.nl staat een lange lijst met spaarrentetarieven van verschillende spaarekeningen. De informatie is echter niet helemaal actueel. Ook biedt de lijst niet direct inzicht in eventuele voorwaarden die aan de spaarrekening verbonden zijn.

Spaarrente.nl, Moneymagazine.nl, Mister Money, AD Geld & Recht, Beurs XL en Beursgorilla.nl bieden allemaal hetzelfde overzicht van de basis- en maximumrentes van verschillende spaarrekeningen. U kunt onder meer selecteren op spaarrekening, internetsparen, spaardeposito, groen sparen, lijfrente en kinderspaarrekeningen. Helaas kunt u in niet in alle gevallen doorklikken naar de bank. Ook biedt de lijst geen inzicht in eventuele voorwaarden die aan de spaarrekening verbonden zijn.

Op Actuelerentestanden.nl wordt geen volledig overzicht geboden. U kunt vrijwel niet direct doorklikken naar de website van de banken.

De site Van spaarbank veranderen heeft een Rente-meter met de hoogste rente die verschillende banken bieden. Er worden echter alleen spaarrekeningen zonder voorwaarden vergeleken. Helaas kunt u niet in alle gevallen doorklikken naar de desbetreffende banken voor meer informatie over de spaarrekening.

Op Meersparen.nl treft u een verouderd overzicht aan van spaarrekeningen. In het overzicht missen nogal wat rekeningen met een hogere spaarrente. U kunt niet doorklikken naar de banken.

Ook Homefinance.nl heeft slechts een zeer beperkt aantal rekeningen, biedt geen inzicht in spaarvoorwaarden en u kunt niet doorklikken naar banken.

DeHoogsteSpaarrentes.nl geeft slechts een zeer beperkt aantal spaarrekeningen weer. U kunt niet doorklikken naar de banken. Voor het goed kunnen vergelijken van spaarrente is dat niet ideaal.

Overige sites om spaarrente te vergelijken

Nog niet beoordeeld: Wijzersparen.nl, Hoogstespaarrente.com, Spaardepositovergelijken.nl.

De beste sites voor het vergelijken van spaarrente

A = Aanbod, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site