Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Supermarkten vergelijken

Sites om supermarkten te vergelijken verschillen in kwaliteit

Om geld te kunnen besparen bij aankopen in de supermarkt is het veelal het voordeligst om slim gebruik te maken van aanbiedingen.

Er zijn op het internet meerdere sites om supermarkten te vergelijken, maar deze verschillen nogal in kwaliteit. Enkele sites geven een uitstekend en actueel overzicht van recente aanbiedingen. Andere sites daarentegen zijn helaas niet echt actueel, terwijl dit juist bij deze sites wel een essentieel vereiste is. Ook zijn veel sites niet meer dan een linkoverzicht.

Beoordeling van de sites om supermarkten te vergelijken

Voordeelmuis.nl presenteert actuele folder-aanbiedingen van 'alle bekende Nederlandse winkels'. De site biedt een scan van de advertentie in de folder en een geldigheidsduur. Soms zijn de scans wat klein en moeilijk leesbaar. Helaas is op de site de grote hoeveelheid folders ten koste gegaan van de overzichtelijkheid. Er zijn maar liefst ruim 5000 categorieŽn, waardoor het zoeken niet zo gemakkelijk gaat. Als u echter op zoek bent naar een aanbieding voor een heel specifiek produkt, is deze site erg handig. De site is niet erg overzichtelijk ingedeeld.

Yenom.nl vergelijkt alle aanbiedingen van de meest bekende supermarkten in verschillende categorieŽn. Er staat bij in welke periode de aanbieding geldig is en er staan fotootjes bij de aanbiedingen. Een handige faciliteit is dat u produkten kunt toevoegen aan een boodschappenlijstje.

Supers.nl geeft elke maand een globaal beeld van prijs en kwaliteit van de grootste supermarktketens die A-merk-producten verkopen. Aldi en Lidl worden niet betrokken in de vergelijking, omdat deze winkels geen A-merk producten verkopen. De prijsvergelijking is gebaseerd op een pakket van 25-30 veelvoorkomende merkproducten. De kwaliteitsvergelijking van de supermarkten is gebaseerd op door bezoekers toegekende cijfers en is daarom misschien niet helemaal objectief. De site is overzichtelijk en geeft een snel inzicht in het prijsniveau van de verschillende supermarkten.

Kortingzoeker.nl is niet zozeer een vergelijkingssite, maar geeft een wekelijks overzicht van aanbiedingen van de Nederlandse landelijke supermarkten, ingedeeld in categorieŽn produkten. Er staan fotootjes bij. Handig is dat u van verschillende winkels aanbiedingen kunt selecteren en uitprinten.

Op Laathetmeweten.nl treft u overzichten aan van de actuele aanbiedingen van circa 29 supermarkten en drogisterijen. Een interessante faciliteit is hier dat u bij bepaalde aanbiedingen ook kunt vergelijken of deze elders goedkoper in de aanbieding zijn.

Op Winkelwaar.nl kunt u de prijzen van door u zelf samen te stellen boodschappenlijstjes vergelijken. U kunt voor het samenstellen van de boodschappenlijstjes uit een beperkt aantal producten kiezen. Er staan fotootjes bij produkten. De site vergelijkt de prijzen van Jumbo, Jan Linders, Plus, Albert Heijn en Super de Boer. De site geeft een advies in welke winkel u het goedkoopst boodschappen kunt doen op basis van uw lijstje. Verder kunt u kunt zoeken op supermarkten bij u in de buurt en er zijn links naar de aanbiedingspagina's van supermarkten. Deze links werken echter niet helemaal feilloos.

Supervoordeelzoeker.nl vergelijkt supermarktaanbiedingen. De presentatie van de aanbiedingen is niet zo overzichtelijk; u kunt eigenlijk net zo goed de folders van de supermarkten bekijken. Verder bestaat de mogelijkheid om u te registreren bij de site; het is echter onduidelijk waarom dat nodig zou zijn.

Verder is er ook nog Winkelgoedkoop!, die actuele aanbiedingen vergelijkt van Lidl, Dekamarkt, Spar, Super de Boer en Zeeman. De site is deels actueel: Van Aldi, Plus Supermarkt, Action, C1000 en Albert Heijn worden verouderde aanbiedingen weergegeven. Niet alle links werken goed.

Boodschappensite.nl biedt alleen een overzicht van links naar de aanbiedingenpagina's van de supermarkten.

Supermarktaanbiedingen.com beoogt inzicht te bieden in aanbiedingen en acties van supermarkten. De getoonde prijzen kloppen echter niet altijd c.q. zijn niet actueel. Verder worden er bij de plaatjes met aanbiedingen niet altijd ook de prijzen getoond. Dat is niet optimaal informatief.

Uwsupermarkt.nl is niet zozeer een vergelijkingssite voor consumenten, maar is meer bedoeld om vakinformatie te geven aan mensen werkzaam in de supermarktbranche. De site bevat wel een zoekfunctie voor supermarkten op postcodegebied of plaatsnaam.

Op AlleAanbiedingen.nl kunt u geen prijzen van supermarkten vergelijken. Wel biedt de site van 18 supermarkten digitale folders met aanbiedingen. De site heeft geen handige sorteer- en zoekmogelijkheden en is niet zo overzichtelijk. De informatie op de site is sterk verouderd.

Supermarktnet.nl lijkt inmiddels niet meer te functioneren. De links werken niet. Er staat feitelijk alleen nog maar reclame op de site.

Overige sites

Folderscan.nl

De beste sites voor het vergelijken van supermarkten

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site