Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Rijscholen vergelijken

Sites om rijscholen te vergelijken nog niet optimaal

Er is nog niet één goede site om rijscholen te vergelijken. De ene site biedt informatie over de tarieven, de andere over slagingspercentages, terwijl weer een andere site gebruikerservaringen weergeeft. Over het algemeen is de kwaliteit van de sites om rijscholen te vergelijken matig te noemen. Het komt nogal eens voor dat informatie niet klopt of verouderd is.

Beoordeling van de sites om rijscholen te vergelijken

Op Rijles.nl kunt u rijscholen in de door u gewenste regio vergelijken op prijs per uur. Ook kunt u nog selecteren op andere criteria, zoals of de rijschool ook theorie-examens aanbiedt en of de rijschool is aangelosten bij Bovag. U kunt doorklikken naar meer informatie over de rijschool en naar de website van de rijschool. De site biedt geen informatie over slagingspercentages. Helaas zijn niet alle aangegeven prijzen juist. Ook werken sommige links naar de rijscholen niet.

Rijschoolgegevens is een site van het CBR waarop rijscholen zijn te vinden die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het CBR. U kunt per voertuig (personenauto, motor, vrachtauto of bus) per examenplaats een alfabetisch overzicht opvragen van de bijbehorende rijscholen. Per rijschool worden de contactgegevens vermeld, alsmede het webadres en de slagingspercentages over de laatste vier kwartalen voor eerste examens en herexamens. De site geeft geen informatie over tarieven en heeft geen sorteerfunctie.

Via Rijschoolvergelijker.net kunt u een alfabetisch overzicht krijgen van rijscholen per CBR-regio. De site bevat ruimte voor ervaringen met rijscholen. Er staan enkele recensies van rijscholen op de site, maar deze zijn wel anoniem; daardoor is de betrouwbaarheid van de recensies moeilijk te beoordelen.

Autorijschooltarieven.nl biedt de mogelijkheid om rijscholen binnen een regio te vergelijken op een aantal criteria, waaronder slagingspercentage. De site biedt niet of nauwelijks informatie over tarieven.

Op MotorXP kunt u per provincie een overzicht krijgen van motorrijscholen. Een aantal motorrijscholen is door gebruikers gescoord op kwaliteit, prijs, klantvriendelijkheid en professionaliteit. Probleem is alleen dat anonieme stemmen mogelijk zijn, alsook anonieme gebruikerservaringen. De toegekende scores zijn dus ook niet echt betrouwbaar te noemen. Onhandig is verder dat de site alleen de naam van de motorrijschool noemt en geen verdere informatie of contactgegevens.

Op de Goedkoopste Rijscholen.nl treft u informatie aan over slagingspercentages van een slechts kleine selectie van rijscholen. De site heeft wel informatie over tarieven, maar deze informatie is niet betrouwbaar. De site biedt geen informatie over andere rijbewijzen dan A en B.

Via Alle rijscholen kunt u per provincie, postcode of plaatsnaam zoeken op rijscholen. Deze site biedt geen meerwaarde ten opzichte van de Gouden Gids (waar u tenminste nog op een kaart naar rijscholen in uw buurt kunt zoeken).

Ook Rijbewijs.net biedt een alfabetisch overzicht van rijscholen per postcodegebied.

De site Rijschool Vergelijken heeft nauwelijks rijscholen in de database.

De beste sites om rijscholen te vergelijken

ASIG
1 Rijles.nl+++-+
2 Rijschoolgegevens+-+-+-
3 Rijschoolvergelijker.net+-++-
4 Autorijschooltarieven.nl+------
5 MotorXP----
6 Goedkoopste Rijscholen.nl-----
7 Alle rijscholen+-----
8 Rijbewijs.net +------
9 Rijschool Vergelijken--------

A = Aanbod
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
I = Informatief
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site