Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Hotels vergelijken

Hotels vergelijken voor verschillende doeleinden

Er zijn op het internet zeer veel goede (internationale) sites te vinden om hotels te vergelijken. U kunt veel tijd besparen door direct naar de beste sites door te klikken.

Snakewool beveelt de volgende sites aan:

Het loont om prijzen van hotels te vergelijken

Volgens Reisgids van maart 2008 van de Consumentenbond bent u zelfs 'een dief van uw eigen portemonnee' als u het aanbod van de verschillende hotelboekingssites niet met elkaar vergelijkt. Gemiddeld is het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste site 80 euro per nacht! De Consumentenbond wijst er wel op dat de opbouw van de totaalprijs per site verschilt. Op de ene site is het ontbijt wel in de totaalprijs opgenomen, bij de andere site niet. Dit geldt ook voor reserverings- boekings- en servicekosten. De Consumentenbond raadt voor het goedkoop boeken van een hotel de volgende sites aan: Toerkoop, Ebookers.nl en Weekendcompany.

Zoekstrategie om snel een goed hotel zoeken

Als u een hotel zoekt in een voor u onbekende stad, en u graag vooraf wil weten wat u van het hotel kunt verwachten, is het een goed idee om eerst op basis van de reviews van TripAdvisor (EN) een geschikt hotel op te zoeken dat aan uw criteria voldoet. Daarna kunt u een voordelige aanbieding voor hotel boeken via bijvoorbeeld Booking.com.

Hotelrecensies

TripAdvisor (EN) heeft een groot aantal hotels in zijn bestand en biedt per locatie een rangschikking van hotels naar populariteit, gebaseerd op een groot aantal (Engelstalige) recensies van bezoekers. Per hotel kunt u doorklikken naar een samenvatting van de recensies, waarbij ook is beoordeeld in hoeverre het hotel geschikt is voor jongeren, gezinnen met jonge kinderen, gezinnen met tieners, oudere reizigers of voor een huwelijksreis. De site heeft foto's van het hotel, maar ook reizigersfoto's. Via de button ''Check Rates!' kunt u simultaan de prijzen van het hotel bij verschillende aanbieders vergelijken. Er worden dan voor iedere aanbieder aparte vensters geopend.

Via Venere (EN) kunt u hotels zoeken en sorteren op populariteit, aantal sterren, prijs, bezoekerswaardering en stadswijk. De website heeft een handige zoekfunctie. Op de homepage kunt u op een kaartje direct naar de belangrijkste 'hotelsteden' in Europa of de Verenigde Staten doorklikken. De site heeft ook bezoekersrecensies.

Zoover is een Nederlandse site met hotelrecensies. Met name voor Nederlandse hotels bevat de site een redelijk aantal beoordelingen. Over het algemeen zijn deze recensies vrij informatief. De hotelrecensies op deze site zijn vrijwel dezelfde als die op Vakantiereiswijzer.nl.

Ook Booking.com biedt hotelbeoordelingen, veelal gebaseerd op een flink aantal beoordelingen. De hotelrecensies zijn echter vaak zijn vrij summier. Sites als Hoteltarieven en PrijsVergelijk gebruiken de database va deze site.

Bijzondere hotels

Via Tablet Hotels kunt u bijzondere hotels zoeken. Als het u om het hotel zelf gaat en niet zozeer om de locatie is dit een goede site. In de zoekresultaten krijgt u onder meer informatie over de stijl en de sfeer van het hotel. De site is erg overzichtelijk, maar werkt enigszins traag.

Metazoekmachines

Een aantal 'metazoekmachines' doorzoekt de aanbiedingen van meerdere hotelsites. Deze sites zijn vaak geschikt om de voordeligste hoteldeal te vinden als u al een specifiek hotel op het oog hebt.

Hotelscomparison.com (EN) is een Britse metazoekmachine, waarop u aanbiedingen kunt vergelijken van hotelsites als Active Hotels, Bookings.com, Venere, HotelPronto, HotelsCentral.

Kelkoo geeft resultaten van Expedia, GhrsHotels, Holiday Inn, HorseXXL, Hotelclub, Hotelopia, Octopus Travel, PlaniGo.com, Radisson SAS, RatesToGo, SuperSaver, Venere. De site heeft niet echt goede sorteer- en zoekmogelijkheden; dat is onhandig bij een zo groot bestand.

Nieuw.nl vergelijkt de aanbiedingen van Booking.com en Expedia. De zoekresultaten worden op één pagina gepresenteerd. Er mist echter informatie om via deze site handig een hotel te kiezen. De site geeft geen informatie over beschikbaarheid.

Onetime (EN) maakt het mogelijk om in één keer eenzelfde zoekopdracht bij zeer veel verschillende aanbieders uit te voeren. Voor iedere aanbieder wordt een nieuw scherm geopend. Dat is niet supergebruiksvriendelijk.

Hotelarrangementen in Nederland

Op 101Hotels.nl kunt u thematisch zoeken op hotelarrangementen in Nederland.

Overige hotelsites

Hoteltip.com. Een vergelijkingssite voor hotels.

Hotelscombined.com. Een vergelijkingssite voor hotels.

Hotelvergelijk.com. Een vergelijkingssite voor hotels.

Hotel reservation service.com. Een vergelijkingssite voor hotels.

Lookingforbooking.nl is een site om hotels te zoeken, te vergelijken en te boeken.

Sletoh.com

De beste sites voor het vergelijken van hotels

ASIG
1TripAdvisor (EN) (voor recensies)++++++++-
2Tablet Hotels (voor trendy hotels)++++
3Hotelscomparison.com (voor een voordelige prijs)++-+---
4Booking.com (voor een voordelige prijs)+++++
5Venere (EN)+++-+

A = Aanbod
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
I = Informatief
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site