Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Autoverhuur vergelijken

Veel websites om autoverhuur te vergelijken

Er is op het internet een grote en onoverzichtelijke hoeveelheid websites waarmee u mogelijkheden voor autoverhuur kunt vergelijken. Bij de meeste sites kunt u wereldwijd zoeken op huurauto’s van aanbieders als Alamo, Avis, Budget, Europcar en Hertz.

De vergelijkingssites zijn vooral handig bij het boeken van een huurauto voor een vakantie in het buitenland. Als u autoverhuur wilt vergelijken binnen Nederland, dan zijn de vergelijkingssites vaak niet het meeste geschikt, omdat het aanbod binnen Nederland erg beperkt is.

Om autoverhuur te vergelijken komt u telkens bij dezelfde 'engines' uit

Niet iedere autoverhuurwebsite heeft zijn eigen database. Vaak wordt gebruik gemaakt van een ‘engine’ van een andere website. Hoewel er vele tientallen reissites zijn waarop u autoverhuur kunt vergelijken, zijn er feitelijk maar een paar 'engines'. Vooral die van Auto Europe en Holidaycars worden door veel reissites gebruikt. Overigens komt die laatste 'engine' niet echt hoog uit de vergelijking van Snakewool.

Prijzen van de verschillende vergelijkingssites voor autoverhuur verschillen soms honderden euro’s

Opvallend is dat uit de verschillende sites nogal wat verschillende resultaten komen. Als u bijvoorbeeld een auto voor twee weken wilt huren, verschillen de laagste prijzen bij diverse sites soms zelfs honderden euro’s. Het loont dus zeker om meerdere sites te proberen.

Handigste zoekstrategie om snel de laagste prijs voor autoverhuur te vinden

Snakewool raadt voor het slim zoeken naar de laagste prijzen de volgende zoekstrategie aan: Gebruik eerst Kelkoo Reizen en daarna Easycar en EasyTerra autohuur. Op deze manier dekt u op snelle manier een groot deel van het speelveld.

Als u een auto wilt huren in de Verenigde Staten valt bovendien te overwegen om bij Amerikaanse sites als Priceline.com, Kayak, Travelocity of Orbitz te checken of u - gelet op de wisselkoersverhouding ten opzichte van de euro - misschien in dollars nog een goedkopere prijs kunt krijgen.

Beoordeling van de sites om autoverhuur te vergelijken

Kelkoo Reizen vergelijkt aanbieders als Auto Europe, eBookers, eAutohuur, CarDelMar, Expedia, Alamo, Avis, Europcar en Record. U kunt sorteren op prijs of winkel. Uit een steekproef blijkt dat Kelkoo vaak de laagste prijzen heeft. De site vergelijkt niet de auto’s van Easycar, EasyTerra autohuur, Holidaycars en Sunny Cars. Onhandig is dat u via Kelkoo niet kunt kiezen voor verschillende ophaal- en afhaallocaties.

Via Easycar kunt u een auto huren op meer dan 2400 lokaties in meer dan 60 landen. U kunt kiezen voor verschillende ophaal- en afhaallocaties (de zgn. 'one-way-rentals'). Easycar.nl is vaak één van de goedkopere aanbieders. EasyCar brengt echter wel nog een extra betalingstoeslag in rekening (1,50 tot 8,00 afhankelijk van uw type creditcard). De site geeft geen informatie over de eindaanbieder.

EasyTerra autohuur wordt gebruikt door sites als Autoverhuur CarRental. De site is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. U kunt kiezen voor een verschillende ophaal- en afhaallocatie. De site geeft geen informatie over de eindaanbieder.

Auto Europe wordt gebruikt door sites als Autohuur.org, Bookityourself.nl en Dagjeweg.nl. Het is een gebruiksvriendelijke site. U kunt zoeken op verschillende op- en afhaallocaties en u kunt selecteren op transmissie (handgeschakeld/automaat) en op autotype. De site geeft geen informatie over de uiteindelijke aanbieder. Bookityourself.nl geeft in sommige gevallen korting op de tarieven die niet op de site van Auto Europe zelf staan vermeld.

Cardelmar.com is een gebruiksvriendelijke site. U kunt kiezen voor een verschillende ophaal- en afhaallocatie. De site geeft geen informatie over de uiteindelijke lokale autoverhuurder.

Expedia.nl wordt gebruikt door sites als Prijsvergelijk. De site vergelijkt huurauto's van aanbieders als Alamo, Avis, Hertz en National. De site is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. De resultaten worden overzichtelijk gepresenteerd. De site biedt informatie over de autoklasse, leverancier en totaalprijs. U kunt last-minute boeken. De site is vooral geschikt voor het huren van aan auto vanaf luchthavens. Het is in de zoekfunctie niet mogelijk om voor ophalen en afhalen twee verschillende plaatsen te selecteren.

Sunny cars wordt gebruikt door sites als TravelWays. De site kent weinig zoek- en sorteermogelijkheden; u kunt niet kiezen voor een verschillende op- en afhaalloatie. Verder biedt de site geen informatie over eindaanbieders.

Holidaycars wordt gebruikt door sites als Autohuurtarieven.nl, Beter Uit Reizen, CheapTickets.nl, De VakantieDiscounter, D-reizen, Kieskeurig, Vakantie4u.nl, Vakantiereisweb.nl en World Ticket Center. De site vergelijkt auto's van Budget, Dollar Rent a Car, Europcar, en de zgn. ‘huisselectie'. U kunt niet zoeken op verschillende op- en afhaallocaties. De site is niet zo informatief en lijkt bovendien niet altijd de meest voordelige aanbiedingen te hebben.

Carbookers (EN) wordt gebruikt door sites als Ebookers.nl. De site vergelijkt auto’s van Alamo, Avis, Budget, Europcar en Hertz. De site is gebruiksvriendelijk. U kunt verschillende op- en afhaallocaties kiezen. De site is niet helemaal duidelijk over de prijzen ("vanaf").

eAutohuur maakt het mogelijk om verschillende op- en afhaallocaties te kiezen. De site biedt geen informatie over de eindaanbieders van de auto's en de precieze ophaallocatie voordat u boekt.

Holidayautos.nl wordt gebruikt door TravelSource.nl .De informatie wordt op deze site niet erg informatief gepresenteerd. Er wordt niet aangegeven wie de eindaanbieder is. Bovendien is de zoekinterface niet erg gebruiksvriendelijk, hij loopt nog wel eens vast.

Beoordeling overige autoverhuursites

Autoshuren.nl biedt op één pagina de zoekfuncties van Autoeurope, e-autohuur, Car del Mar en Sunny cars. Een handige faciliteit.

Vergelijk.nl is niet erg gebruiksvriendelijk. De zoekinterface is niet erg gebruiksvriendelijk. Er komen auto's van Holiday Cars en ebookers.nl uit de bus. De resultaten worden wel overzichtelijk en handig gepresenteerd. De prijsinformatie is niet altijd helemaal correct.

Met Holland.nl kunt u alleen huurauto’s in Nederland boeken.

Vliegwinkel.nlVliegwinkel.nl vergelijkt auto's van Alamo, Avis en Hertz.

The Advanced Travel Partner biedt niet echt een vergelijking. U kunt via de site huurauto's van Avis, Hertz of Sunnycars reserveren.

Het aanbod van Economy car rentals.com is beperkt tot met name het Middellandse Zeegebied en Scandinavië.

Aireka Leisure biedt alleen huurauto's in de VS en Canada aan.

De beste sites voor het vergelijken van autoverhuur

ASIG
1Kelkoo Reizen++++-++-
2Easycar++---
3EasyTerra autohuur+++-++
4Bookityourself.nl (via Auto Europe)+++-++
5Cardelmar.com++---
6Expedia+--++-
7Sunny cars+--+-
8Holidaycars++--+
9Ebookers.nl++-+-
10Eautohuur++-+
11Holidayautos.nl------
12Autoshuren.nl++++++
13Vergelijk.nl+-++---
14Holland.nl-+-+-+-
15Vliegwinkel.nl++---
16The Advanced Travel Partner---+--
17Economy car rentals.com--+---
18Aireka Leisure----+-+-

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site