Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Inkt-cartridges vergelijken

Tweakers.net heeft een behoorlijk aantal aanbieders in zijn bestand. De site biedt goede informatie over de beoordeling van de shop en vermeldt zowel prijs als porto. Jammer genoeg worden deze bedragen echter niet bij elkaar opgeteld; u kunt dus niet vergelijken op totaalprijs. De site biedt goede sorteer- en zoekmogelijkheden, maar is niet zo overzichtelijk.

Vergelijken.nl vergelijkt de prijzen van inkt-catridges van een grote hoeveelheid aanbieders. Volgens eigen zeggen worden alle winkels gratis opgenomen en is de site de compleetste prijsvergelijker van Nederland. De site is echter niet erg informatief waar het gaat om prijsinformatie. Zo geeft de site niet aan welke bijkomende (porto- of bezorg-)kosten de winkel in rekening brengt. Ook worden de zoekresultaten op een groot aantal (onoverzichtelijke) pagina's weergegeven, terwijl de sorteermogelijkheden minimaal zijn.

Vergelijk.nl vergelijkt circa 14 online-aanbieders en is erg informatief; de site geeft per aanbieder levertijd, prijs, porto en totaalprijs aan. Helaas is de site niet erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en zijn de zoek- en sorteermogelijkheden vrij minimaal.

El Cheapo vergelijkt enkele tientallen winkels en is informatief, maar is niet erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en biedt ook zeer beperkte zoek- en sorteermogelijkheden.

Kieskeurig heeft ook een vrij groot aantal online-winkels in zijn bestand. Pluspunt is ook dat de site informatief is waar het gaat om prijsinformatie en beoordeling van de winkels. De site vermeldt echter geen levertijd. Ook de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid is niet zo groot. De zoek- en sorteermogelijkheden van de site zijn beperkt.

InktVergelijker.nl is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en biedt ook informatie over verzendkosten. De site vergelijkt echter slechts een zeer beperkt aantal online-aanbieders. Opvallend is verder dat alleen de winkel PrintAbout in zeer veel gevallen als beste (of als enige) uit de bus komt.

Kelkoo vergelijkt in totaal 4 aanbieders van printercartridges. De site is voor het vergelijken van cartridges niet erg gebruiksvriendelijk. U kunt niet kiezen uit merken, maar moet dit zelf intypen en maar afwachten of Kelkoo die in zijn bestand heeft.

Op de site Top 5 inkt sites wordt een overzicht geboden van de 5 beste sites met goedkope inktpatronen. Deze selectie wordt gebaseerd "op prijzen van vier populaire inktpatronen" (PrintAbout scoort als beste). De site biedt geen directe vergelijking van inktcartridges en is dus in dit opzicht niet als vergelijkingssite aan te merken.

Eenzelfde soort site is Cartridgeadvies.nl, die ook een top 5 aanbiedt waar PrintAbout het hoogst scoort. Cartridgeadvies verwijst op zijn site overigens naar Inktvergelijker.nl, waar - juist ja - PrintAbout weer steeds opvallend vaak als beste scoort.

Ciao-shopping.nl vergelijkt een beperkt aantal winkels. De site is uiterst ongebruiksvriendelijk en onoverzichtelijk.

Prijsvergelijking.nlbiedt een vergelijking van slechts drie aanbieders: 123.inkt.nl, reprint.nl en viking-direct.nl. Dat is erg weinig in verhouding tot het totaal aantal winkels. Bovendien heeft de site als peildatum voor de vergelijking 18 november 2005. Dat is inmiddels al een tijdje geleden en gelet op de grote (prijs)concurrentie tussen de aanbieders dus niet echt betrouwbaar. De site is biedt zeer minimale zoek- of sorteermogelijkheden, geeft geen extra informatie over de zoekresultaten en biedt niet de mogelijkheid om direct door te klikken naar de online-winkel.

De beste sites voor het vergelijken van inkt-cartridges

A = Aanbod
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
I = Informatief
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site