Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Zoeken naar vergelijkingssites: de eerste is niet altijd de beste

In meer dan de helft van de gevallen geven zoekmachines niet de beste vergelijkingssites als eerste resultaat

Snakewool heeft getest of bij zoekacties via Google de beste vergelijkingssites ook als eerste uit de zoekresultaten komen. Dit blijkt echter vaak niet het geval.

Het blijkt dat maar in 40% van de gevallen de beste vergelijkingssite als eerste uit de bus komt rollen (boeken, huisartsen, huizen, makelaars, pechhulp, restaurants, rijscholen, tandartsen, taxatietarieven en vliegtickets).

In 20% van de gevallen is de vergelijkingssite bij de zoekresultaten 2 tot en met 5 te vinden (ziekenhuizen, luiers, digitale televisie, notaristarieven, brandstofprijzen).

In 40% staat de beste vergelijkingssite niet in de top 5. Daarvan is de helft zelfs in het geheel niet snel via een logische zoekactie te vinden (vacatures, auto's, contactlenzen, hotels, ringtones).

Tot welke conclusie leidt dit?

Aangenomen mag worden dat deze situatie economisch gezien niet optimaal is. Veel gebruikers van Google komen op deze manier niet in alle gevallen automatisch bij de beste vergelijkingssites terecht.

Gebruik van 'mindere' vergelijkingssites levert economisch gezien niet het beste resultaat op. Daarnaast kunnen consumenten onnodig teleurgesteld raken wanneer zij op een minder goede vergelijkingssites terechtkomen.

Testopzet

Uitgegaan is van 25 categorieën vergelijkingssites, waarvan Snakewool op basis van een objectieve toets de beste heeft beoordeeld.

Google is als zoekmachine gebruikt.

Getoetst is of de site als eerste zoekresultaat wordt vermeld bij één of meer logische zoekacties (bijvoorbeeld: 'vliegtickets', 'vliegtickets vergelijken' of 'vliegtickets zoeken').

Testdatum is 9 november 2006